Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A lisztet, a sütőport, a cukrot és a fokhagymás fűszerkeveréket alaposan összekeverjük.
A hideg vajat vékony szeletekre vágjuk és gyorsan elmorzsoljuk a lisztes keverékkel – nem kell homogénnek lennie, maradjanak benne kisebb vajdarabok.
Ezt követően gyorsan gyúrjuk össze az 1 dl tejszínnel.
A tésztát másfél centi vastag koronggá lapítjuk és 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a maradékot is újra összegyúrva, majd újraszaggatva.
A pogácsák tetejét megkenjük a maradék tejszínnel, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon 18-20 percig sütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni.