Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A padlizsán végeit levágjuk, hosszában kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Egy nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk, megkenjük az olajjal, megszórjuk a fokhagymás fűszerkeverék felével. Ráfektetjük a padlizsánszeleteket, a tetejüket is alaposan megkenjük olajjal és rászórjuk a fűszerkeverék másik felét, valamint a barnacukrot.
200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, míg a padlizsán átsül. Az utolsó 10 percre tegyük be mellé a diót, hogy megpiruljon.
Botmixerrel pépesítjük, szükség esetén sózzuk, majd adjunk hozzá egy kevés citromlevet.
A pirított dióval megszórva tálaljuk