Egy kipróbált és kedvelt salátarecept, amelyben a keményre főzött tojás és a burgonya tápláló párost alkot, míg a lédús, durvára reszelt alma izgalmas, édes ízt ad az ételnek. Ennek a laktató salátának az ízét a citromlé, az aromás metélőhagyma, a finomra vágott hagyma, a Maggi Folyékony ételízesítő és a natúr joghurt teszi teljessé. A maradékmentés jegyében adhatsz hozzá olívát, retket és más finomságokat, amiket éppen a hűtőben találsz. Próbáld ki, és ha ízlik, vidd magaddal ebédre a munkahelyedre vagy éppen az egyetemre!
Hozzávalók
4
adagokat
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A tojásokat keményre főzzük, hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg.
4. lépés
15 perc
Hűtsük le a burgonyát, hámozzuk meg. Kockázzuk fel az uborkát, a burgonyát és a tojást. A hagymát nagyon apróra vágjuk. Az olajbogyót vágjuk karikákra. Ha van a hűtőben valami, ami illik a salátába, és nem szeretnénk kidobni, ezen a ponton felhasználható (pl. olívabogyó, retek vagy más finomságok). Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházát, reszeljük le durvára, locsoljuk meg citromlével.
5. lépés
5 perc
Tegyük az összes előkészített hozzávalót egy tálba, adjuk hozzá az apróra vágott metélőhagymát és a joghurtot. Ízlés szerint Maggi Ízvarázzsal fűszerezzük, majd óvatosan összekeverjük.
1. lépés
5
Főzzük meg a burgonyát a héjában.
2. lépés
5
Kockázzuk fel a feta sajtot.
3. lépés
5
A tojásokat keményre főzzük, hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg.
4. lépés
5
Hűtsük le a burgonyát, hámozzuk meg. Kockázzuk fel az uborkát, a burgonyát és a tojást. A hagymát nagyon apróra vágjuk. Az olajbogyót vágjuk karikákra. Ha van a hűtőben valami, ami illik a salátába, és nem szeretnénk kidobni, ezen a ponton felhasználható (pl. olívabogyó, retek vagy más finomságok). Hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházát, reszeljük le durvára, locsoljuk meg citromlével.
5. lépés
5
Tegyük az összes előkészített hozzávalót egy tálba, adjuk hozzá az apróra vágott metélőhagymát és a joghurtot. Ízlés szerint Maggi Ízvarázzsal fűszerezzük, majd óvatosan összekeverjük.