Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A karfiolt kis rózsákra szedjük, és a rózsákat is még félbevágjuk, hogy majd a vágott felükkel fektethessük őket a tepsibe.
A chilis bab alapot elkeverjük az olívaolajjal, és egy tálban összeforgatjuk a karfiolrózsákkal, hogy mindenütt egyenletesen befedje őket a fűszeres olaj.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, ráfektetjük a karfioldarabokat és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, az utolsó 5 percben fóliával is takarjuk.
A megsült karfiolokat még 5 percig főzzük a levesben, majd turmixoljuk simára a levessel és a tejföllel.
Ízesített olívaolajjal – például chilis olajjal – és pirított dióval tálaljuk.