A krémlevesek a tél kedvencei, mert tápláló, meleg, laktató energiaforrások. Különösen jól melegítenek az enyhén csípős levesek, mint ez a mexikói jellegű csemegekukorica alapú krémleves, amelyet egy nagy adag sajtos pirítóssal akár önálló fogásként is tálalhatunk.
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A csemegekukoricát a forró vajon kevergetve pár percig pároljuk, sózzuk.
2. lépés
10 perc
Recept 2. pontja módosuljon erre: Hozzáadjuk a vizet és a MAGGI Mexikóichilis bab alapot, elkeverjük és 10 percig fedő alatt főzzük.
3. lépés
8 perc
Botmixerrel alaposan, 6-8 percig pürésítjük a levest; ha teljesen sima krémlevest szeretnénk, akkor nagyobb méretű szitán átszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk.
4. lépés
7 perc
Belekeverjük a tejfölt, összeforrósítjuk, szükség szerint kevés vízzel hígíthatjuk.
1. lépés
4
A csemegekukoricát a forró vajon kevergetve pár percig pároljuk, sózzuk.
2. lépés
4
Recept 2. pontja módosuljon erre: Hozzáadjuk a vizet és a MAGGI Mexikóichilis bab alapot, elkeverjük és 10 percig fedő alatt főzzük.
3. lépés
4
Botmixerrel alaposan, 6-8 percig pürésítjük a levest; ha teljesen sima krémlevest szeretnénk, akkor nagyobb méretű szitán átszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk.
4. lépés
4
Belekeverjük a tejfölt, összeforrósítjuk, szükség szerint kevés vízzel hígíthatjuk.