Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Mossuk meg a burgonyák felét, hámozzuk meg őket, és vágjuk vékony szeletekre.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és helyezzük rá a felszeletelt burgonyát. Szórjuk meg sóval, és locsoljuk meg olívaolajjal.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, és tegyük be a tepsit a burgonyával.
Süssük 20-25 percig, majd tegyük közvetlenül papírtörlőre hűlni.
Mossuk meg és hámozzuk meg a céklákat. Vágjuk apró, egyforma kockákra, és tegyük egy lábasba és öntsük fel vízzel. Adjuk hozzá a MAGGI Folyékony ételízesítő, a medvehagymát, és főzzük 10 percig.
Közben hámozzuk meg a maradék burgonyát, és vágjuk apró kockákra. Adjuk a forrásban lévő leveshez további 5 percre.
Mossuk meg a maradék céklát (levelek és szárak), és vágjuk apró darabokra. Adjuk hozzá a forrásban lévő leveshez. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjunk hozzá egy teáskanál cukrot. Facsarjuk ki a citrom levét, és adjuk a leveshez.
Addig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak (kb. 10-15 percig, miután hozzáadtuk a maradék céklát).
A főzés vége felé adjuk hozzá a tejszínt, és turmixoljuk le a levest.
Tálaljuk a meleg levest a burgonyachipsszel és friss kakukkfűlevéllel.