Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A megtisztított burgonyát hosszában elvágjuk, majd fél centis szeletekre vágjuk. Annyi enyhén sós vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi, lefedjük és a forrástól számított 10 percig – még ne legyen teljesen puha – főzzük. Leszűrjük.
A MAGGI Gombaleveskockát simára keverjük a tejszínnel és a kukoricakeményítővel , 2-3 perc alatt közepes lángon, kevergetve sűrű krémmé főzzük. Keveset rakhatunk hozzá a burgonya főzővizéből is.
2-2 réteslapot egy tiszta konyharuhára terítünk, a két lap közét vajjal megkenjük.
Az egyik dupla lap alsó, hosszabbik oldalán 3 ujjnyi szélességben eloszlatjuk a gombakrém egy negyedét, rárakosgatjuk a burgonyaszeletek felét, tetejére kenjük a gombakrém másik negyedrészét.
A lap felső szélét megkenjük tojással, két oldalán a szélét behajtjuk, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétesünket. Ugyanígy készítjük el a másik dupla lapot is.
A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ügyeljünk rá, hogy a tojással megkent széle alul legyen, hogy ne folyjon ki a részben krémes töltelék.
A maradék tojással kenjük meg a rétesek tetejét és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig süssük. Langyosan, éles késsel szeletelve tálaljuk.