Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A felkarikázott burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd a főzési idő utolsó 10 percében hozzáadjuk a kis rózsáira szedett brokkolit.
A brokkolikat kiszedjük a főzővízből, félrerakjuk.
A burgonyát krumplinyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojást és a fűszerkeveréket. Az egész masszát elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a brokkolirózsákat.
Zsemlemorzsával megszórt felületen, nedves kézzel hüvelykujjnyi vastag pogácsákat formázunk és kevés olajon, teflonserpenyőben mindkét oldalán néhány perc alatt aranybarnára sütjük.
A mártogatóshoz összekeverjük a tejfölt, a majonézt, ízlés szerint a frissen őrölt borsot és a chiliszószt vagy a chilipaprikát, majd a frissen kisült pogácsákhoz kínáljuk.