A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Egy lábasban elkezdjük melegíteni a vizet, majd hozzáadjuk a Maggi kockákat, és így főzzük tovább.
2. lépés
20 perc
A brokkolit megmossuk és kis rózsáira bontjuk, néhányat meghagyunk a díszítéshez. Hozzáadjuk a levesalaphoz a reszelt fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel együtt. Kb. 15-20 percig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Ezután turmixgépben vagy botmixer segítségével pürésítjük a levest.
3. lépés
1 perc
Ízlés szerint borsozzuk. Végül hozzámelegítjük a tejszínt (egy keveset hagyjunk a díszítéshez), és alaposan elkeverjük.
4. lépés
15 perc
A félretett brokkolidarabokat meglocsoljuk olívaolajjal, és borssal ízesítjük. Tepsibe tesszük és szórunk mellé magokat. Tegyük előmelegített sütőbe (200 °C) kb. 10-15 percre, hogy a brokkoli és a magok enyhén megpiruljanak.
5. lépés
1 perc
A levest pirított napraforgómaggal, tökmaggal, aszaltparadicsom-csíkokkal és az aszalt paradicsom olajával meglocsolva, sült brokkolival tálaljuk. Ezen kívül a levest a maradék tejszínnel is meglocsolhatjuk.
1. lépés
5
A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Egy lábasban elkezdjük melegíteni a vizet, majd hozzáadjuk a Maggi kockákat, és így főzzük tovább.
2. lépés
5
A brokkolit megmossuk és kis rózsáira bontjuk, néhányat meghagyunk a díszítéshez. Hozzáadjuk a levesalaphoz a reszelt fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel együtt. Kb. 15-20 percig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak. Ezután turmixgépben vagy botmixer segítségével pürésítjük a levest.
3. lépés
5
Ízlés szerint borsozzuk. Végül hozzámelegítjük a tejszínt (egy keveset hagyjunk a díszítéshez), és alaposan elkeverjük.
4. lépés
5
A félretett brokkolidarabokat meglocsoljuk olívaolajjal, és borssal ízesítjük. Tepsibe tesszük és szórunk mellé magokat. Tegyük előmelegített sütőbe (200 °C) kb. 10-15 percre, hogy a brokkoli és a magok enyhén megpiruljanak.
5. lépés
5
A levest pirított napraforgómaggal, tökmaggal, aszaltparadicsom-csíkokkal és az aszalt paradicsom olajával meglocsolva, sült brokkolival tálaljuk. Ezen kívül a levest a maradék tejszínnel is meglocsolhatjuk.