Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A megmosott burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük.
Leöntjük róla a vizet, hagyjuk annyira kihűlni, hogy meg tudjuk fogni, meghámozzuk, felkockázzuk.
A sertésszüzet csíkokra vágjuk, az uborkát felkockázzuk, a fokhagymát nagyon apróra daraboljuk.
A mártáshoz összeforraljuk a tejet és a fokhagymás fűszerkeveréket és a kukoricakeményítőt végül belekeverjük a tejfölt.
2 serpenyőben 1-1 evőkanál olajat melegítünk. Nagy lángon megpirítjuk az egyikben a burgonyát, a másikban a húst.
A húst sózzuk és alaposan borsozzuk, ha már kérget kapott. Amikor már majdnem készen van hozzáadjuk a fokhagymát, de ilyenkor már figyeljünk, hogy nehogy odaégjen és megkeseredjen a fokhagyma.
Legvégül kerül a húshoz a csemegeuborka, ezzel már nem kell sütni, elég ha belemelegszik.
A húst összeforgatjuk a burgonyával.
Tányérokra szedünk a mártásból és ráhalmozzuk a Brassóit.