Ezt az ételt 5 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A darált húst a felforrósított olajon átpirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a Maggi XXL Bolognai spagetti alapot, 4 dl vizet és 6-8 perc alatt nagy lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk.
A réteslapot kihajtogatjuk, kettesével dolgozunk vele: az alsó lapot megvajazzuk, ráfektetjük a másodikat és 10×15-ös téglalapokra vágjuk.
A téglalapok hosszabbik oldalához kanalazunk 3 tk. sűrű szószt, a két rövidebbik szélét 1-1 cm-re behajtjuk, a hosszabbik oldalról feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a tekercseket, úgy, hogy a széle alulra kerüljön.
A kész tekercseket megvajazzuk, sajttal megszórjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt halványpirosra sütjük.