Egy finom szendvicskrém mindig jól jön, hiszen, ha egyszer készen van, napokig lehet nyitogatni a hűtőt miatta. Ez a bolognai krém rukkolával és paradicsommal idézi meg az olaszos ízvilágot.
Hozzávalók
3
adag
Ezt az ételt 3 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát.
2. lépés
5 perc
A zellert és a sárgarépát lereszeljük és a hagymára dobjuk, enyhén megpirítjuk.
3. lépés
2 perc
Következik a darált marha, amit szintén átpirítunk.
4. lépés
8 perc
Addig főzzük alacsony lángon, fedő nélkül, amíg a felesleges víz elpárolog, a ragu teljesen besűrűsödik. Ha egy kicsit karamellizálódik az csak jót tesz neki.
5. lépés
5 perc
Az elkészült ragut hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a majonézt, és a mustárt.
6. lépés
5 perc
A ciabattákat félbevágunk, jó vastagon megkenjük a krémmel, majd rukkolával és paradicsomkarikákkal állítjuk össze a szendvicset.
1. lépés
6
:
vöröshagyma
Az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát.
2. lépés
6
:
sárgarépa, zeller
A zellert és a sárgarépát lereszeljük és a hagymára dobjuk, enyhén megpirítjuk.
3. lépés
6
:
darált marhahús
Következik a darált marha, amit szintén átpirítunk.
4. lépés
6
:
forró víz
Addig főzzük alacsony lángon, fedő nélkül, amíg a felesleges víz elpárolog, a ragu teljesen besűrűsödik. Ha egy kicsit karamellizálódik az csak jót tesz neki.
5. lépés
6
:
majonéz, mustár
Az elkészült ragut hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a majonézt, és a mustárt.
6. lépés
6
:
ciabatta, paradicsom, rukkola
A ciabattákat félbevágunk, jó vastagon megkenjük a krémmel, majd rukkolával és paradicsomkarikákkal állítjuk össze a szendvicset.