Ezt az ételt 8 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Meghámozzuk a zöldségeket és fél centis karikákra vágjuk. Megpucoljuk a krumplit és 2x2 cm-es darabokra vágjuk. A paprikát kettévágjuk és kicsumázzuk. A marhahúst 3x3 cm-es kockákra daraboljuk.
A tüzet és a bográcsot előkészítjük.
Az olajat és az aprított hagymát a bográcsba öntjük, hozzáadjuk a kolbászt és a bacont, majd megpároljuk.
Amikor a hagyma megpárolódott hozzáadjuk a húst, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a kibontott Maggi gulyásleveskockákat, a fél paprikát, paradicsomot.
A levest felforraljuk, megkeverjük, hogy a leveskockák feloldódjanak és egy órán át főzzük.
A babgulyást közben többször megkeverjük, megkóstoljuk és ha szükséges sóval vagy további Maggi kockákkal ízesítjük. Amikor a hús az egy óra főzés után elkezdett megpuhulni, hozzáadjuk a leveshez a zöldségeket és a babot, majd további 40 percig főzzük.
Ha a hús ennyi főzés után nem puhult meg, akkor főzzük addig, amíg megpuhul. Ez a marha korától és tartási módjától is függhet.
Miután a hús, a bab és a zöldségek megpuhultak, a levest tálalhatjuk. Tálalást követően a bográcsos babgulyáshoz adhatunk tejfölt, aprított petrezselymet, apróra vágott snidlinget és ne felejtsük el az asztalról a friss, robogós kenyeret sem.