Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A póréhagyma fehér és világoszöld részét hosszában vágjuk fel, alaposan öblítsük le, majd vágjuk negyed szeletekre.
A brokkolit megmossuk, és a rózsákat leválasztjuk a szárától. A szárát meghámozzuk és kockákra vagy vastagabb csíkokra vágjuk.
Hevítsük fel az olívaolajat, dinszteljük meg a hagymát és a póréhagymát egy csipetnyi chilit hozzáadva.
A fokhagymát egy kés nyelével óvatosan zúzzuk össze, hámozzuk meg, szeleteljük fel, és tegyük a serpenyőbe a pirított hagyma és póréhagyma mellé. Ezután még fél percig pirítsuk.
Öntsünk 0,7 liter vizet a hagymákra, és adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott brokkoli szárát, majd forraljuk fel. Morzsoljuk bele a levesbe a kockákat, ezután főzzük 10 percig.
Adjuk a brokkolivirágokat a leveses fazékba és főzzük 5 percig.
Adjuk hozzá a 2 csomag Maggi Brokkolikrémleves alapot. Vegyünk ki néhány brokkolivirágot a levesből a díszítéshez, a leves többi részét a krémsajttal együtt turmixoljuk krémesre. Ízesítsük a brokkolikrémlevest citromlével.
Tálaljuk a brokkolikrémlevest frissen reszelt parmezán sajttal, krutonnal és friss kakukkfűlevéllel.