Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Mossuk meg a fodros kelt, és vágjuk vékony csíkokra (tisztítás után kb. 300 g lesz belőle). Főzzük a kelt forrásban lévő sós vízben körülbelül 5 percig. Szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel. Ismét szűrjük le, majd tegyük egy tálba.
A sárgarépát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és a kelkáposztához adjuk. Az almát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, durva reszelőn lereszeljük, majd szintén hozzáadjuk. A narancsokat késsel meghámozzuk, a fehér héját eltávolítjuk és nyolcadokra vágjuk. Adjuk hozzá a kelhez.
Készítsünk öntetet! Keverjük össze a lime levét, a Maggi Folyékony ételízesítőt, repceolajat és juharszirupot. Sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint narancslevet is adhatunk hozzá. Öntsük a salátára és keverjük össze.
A napraforgómagot száraz serpenyőben megpirítjuk, és a salátára szórjuk. Már tálalhatjuk is!