Gondolkodtál már azon milyen jó lenne megkóstolni más nemzetek kedvelt ízvilágait? Nem kell tovább álmodoznod! A MAGGI elhozta neked a svéd ízvilágot, melyet gyorsan és könnyedén az asztalra varázsolhatsz! Az új MAGGI Húsgolyó barnamártással alap megalkotásakor a híres svéd húsgolyó adta az ihletet, így alapunk segítségével otthon is pillanatok alatt készíthetsz szaftos húsgombócot krémes barnamártással és ínycsiklandó gombaszeletekkel.
Hozzávalók
3
adag
Ezt az ételt 3 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
ingredient_quantity
recipe ingredient
400g
darált hús
150g
gomba
100ml
főzőtejszín
1ek
olaj
1csomag
MAGGI® Húsgolyó gombás barnamártással alap – A svéd ízvilág kedvelőinek
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A darálthúst sóval és borssal ízesítjük, majd kb. 15
db húsgolyót formálunk. A gombát felszeleteljük.
2. lépés
6 perc
Ezt követően egy serpenyőben forró olajban kb. 6 percig pirítjuk a húsgombócokat.
3. lépés
15 perc
A felszeletelt gombát a húsgombócok mellett
lepirítjuk, majd hozzáadunk 200 ml vizet, 100 ml
tejszínt, a tasak tartalmát és alacsony lángon
folyamatos keverés mellett forrástól számítva 5 percig főzzük.
1. lépés
3
A darálthúst sóval és borssal ízesítjük, majd kb. 15
db húsgolyót formálunk. A gombát felszeleteljük.
2. lépés
3
Ezt követően egy serpenyőben forró olajban kb. 6 percig pirítjuk a húsgombócokat.
3. lépés
3
A felszeletelt gombát a húsgombócok mellett
lepirítjuk, majd hozzáadunk 200 ml vizet, 100 ml
tejszínt, a tasak tartalmát és alacsony lángon
folyamatos keverés mellett forrástól számítva 5 percig főzzük.