Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Hámozd le a póréhagyma külső leveleit, vágd fel hosszában, és alaposan öblítsd le. Vágd fel a leveleket nem túl vastag szeletekre, kivéve, ha a díszítéshez félre akarunk tenni néhány szeletet.
A hagymát vágd apróra, és a póréhagymával együtt két evőkanál vajon párold meg (kis lángon, 10 percig, időnként megkeverve).
Öntsd fel a párolt póréhagymát vízzel vagy levesalappal, forrald fel, és főzd 15 percig. A vége felé ízesítsd a levest egy csipetnyi sóval és borssal. – 15 perc
A levest keverd simára, add hozzá a krémsajtot, és keverd össze újra.
A zsemlét/tekercseket vágd fel szeletekre, majd kockákra. Vajon enyhén pirítsd meg, és ízesítsd friss fűszernövényekkel, például kakukkfűvel vagy petrezselyemmel.
A póréhagyma-krémlevest tálald krutonnal, és díszítsd friss fűszernövényekkel. A levest finomra vágott nyers póréhagymával is díszíthetjük.