Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Öntsünk hideg vizet egy magas lábasba, és adjunk hozzá babérlevelet, szegfűborsot, borsszemeket, egy darab póréhagymát és egy teáskanál szárított zsályát. Reszeljünk le egy sárgarépát és egy darab zellert egy nagy szemű reszelőn. Főzzük lefedve körülbelül 15 percig.
A paradicsomot megmossuk és forrásban lévő vízbe tesszük. Távolítsuk el a héjat és a magokat, és vágjuk apró, egyenletes darabokra. Hozzáadjuk a forrásban lévő leveshez, és további 5 percig főzzük
Közben a hagymát megpucoljuk és kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és aranyszínűre pirítjuk benne a hagymát.
Ha szükséges, filézzük ki a halat és távolítsuk el a bőrét. Egyforma darabokra vágjuk őket.
Hozzáadjuk a leveshez (összesen 20 perc főzés után) az üvegesre pirított hagymával együtt. A leveshez adunk egy teáskanál pirospaprikát és 3 teáskanál paradicsompürét is. Alacsonyabb lángon 5 percig főzzük.
Adjunk hozzá a Maggi halászlékockákat és keverjük, amíg feloldódik.
Főzzük még körülbelül 5 percig, végül, ha szükséges, sózzuk, fűszerpaprikát adunk hozzá.
Friss petrezselyemmel tálaljuk.