Nemcsak a pénztárcádat kíméled, ha figyelsz az ételmaradékok felhasználására, hanem környezetünket is. Ha okosan tervezel, tárolsz és figyelsz a maradékokra mindenki jól jár!
Gyakran marad egy fél cukkini vagy pár darab gomba a hűtődben? Nem kellett a szendvicsekbe az összes kolbászkarika, amit felszeleteltél?
Lereszelted a sajtot, és most ott árválkodik egy maréknyi?
MAGGI Maradékmentő alapjainkkal szeretnénk megkönnyíteni, hogy a maradékok látványa ne okozzon fejtörést. Alábbi receptjeinkkel segítünk, hogy a hűtőben feledett kincsek ne a kukában végezzék.
Ha igen, akkor már meg is oldódott a vacsora kérdés!
MAGGI Rakott tészta alapunkkal bő fél óra és az asztalon gőzölög a sonkás rakott tészta, az előkészítésre csak nyolc percet szántunk, a többi munkát elvégzi a sütő!
Most jön a trükk. Nincs otthon sonkád? Nem probléma. Finom lesz a végeredmény, ha sonka helyett kolbászt, bacon kockát vagy akár az előző esti grillezett csirkét használod fel. Bármilyen reszelhető sajtot tehetsz a tetejére. Emellett elárulunk egy titkot: a tejszínt is kiválthatod tejjel, kevésbé lesz krémes a végeredmény, de az íze így is remek.
30 dkg burgonya a szűk keresztmetszet. Ha van otthon, akkor rakott burgonya receptünkhöz máris hozzákezdhetsz. 10 perc előkészülettel és 50 perc sütési idővel számolj. Gombával kifejezetten finom ez a rakott étel, de ha répa, padlizsán maradt a hűtődben, akkor ezekkel is kipróbálhatod. A klasszikus tojásos kolbászos verziót is finom krémessé varázsolja alapunk.
MAGGI Fűszeres tepsis burgonya alapunkat használva a fűszerekkel is variálhatsz bátran.
A nyári szezon megunhatatlan receptje a lecsó. Maggi Lecsó alapunkkal finom szaftos lesz a lecsód, és a hozzávalókkal is szabadon bánhatsz. Gazdagíthatod paprika és paradicsom mellett szezonális zöldségekkel, hagymafélékkel és füstölt húsokkal is. Jól passzol hozzá a rizs és a tojás. Ha változatos lecsó alapanyagokhoz keresel inspirációt, nézd meg kapcsolódó lecsós cikkünket.